Wat is Archeologie Leeft?

Out of the box inspiratieplatform

Archeologie Leeft is een platform in ontwikkeling van en voor de archeologische wereld. Met out of the box ideeën streven we ernaar om elkaar te inspireren door over de grenzen van het eigen vakgebied heen te kijken. Hierdoor kunnen we de archeologie voor een steeds groter publiek toegankelijk maken. Samen zetten we een beweging in gang naar een stevige maatschappelijke positie van archeologie. Want anders kijken inspireert.

Laat je inspireren door:

#Archeosuccessen

#Archeosuccessen zijn nationale en internationale voorbeelden van inspirerende publieksactiviteiten. Vaak zijn deze tot stand gekomen in samenwerking met andere culturele disciplines zoals mode, kunst en theater maar ook met technologie en design. Wat kunnen dichters, vluchtelingen, een kok en de plaatselijke pastoor voor de archeologie betekenen? Zet al je zintuigen op scherp: zie, hoor, proef, ruik en voel het verleden.

Interviews, inspiratie en tools

Lees interviews met bijzondere denkers, laat je inspireren door een archeologisch filmfestival of internationale archeologiedagen. En vind vooral niet zelf het wiel uit. Tools helpen je op weg bij het opzetten van je eigen activiteit. Kijk of je in aanmerking komt voor subsidie. En vergeet niet om het jongerenonderzoek te lezen. Want wat vinden kinderen en jongeren leuk of juist niet leuk? Onderzoeksbureau Qrius zocht het voor je uit.

Hoe doe jij dat? Nationaal en internationaal

Benieuwd naar hoe anderen het doen? Ondernemende archeologen, kunstenaars en anderen inspirerende denkers uit binnen- en buitenland nemen je mee in hun zoektocht naar het verstevigen van bestaande en het bereiken van nieuwe doelgroepen. Ook lichten zij een tipje van de sluier op: hoe zal de publieksarcheologie er in de toekomst uitzien?

Doe mee

Heb je zelf een bijdrage voor Archeologie Leeft? Mail naar archeoleeft@archeologiedagen.nl en deel je ideeën.

 

Stichting Nationale Archeologiedagen    

Archeologie Leeft is een initiatief van de stichting Nationale Archeologiedagen en wordt mede mogelijk gemaakt door het Fonds voor Cultuurparticipatie.

Meer weten? Neem contact met ons op
E: archeoleeft@archeologiedagen.nl
T: 06 – 51323378
www.archeologiedagen.nl

Blijf op de hoogte en abonneer je op de nieuwsbrief van de Archeologiedagen, meld je hier aan.