Archeologie Leeft! magazine: ga op pad! 1

Archeologie Leeft! magazine: ga op pad!

Nederland kent vele archeologische pareltjes, sommige heel bekend, maar veel ook nog onontdekt. Door het hele land brengen grote en kleine organisaties het verhaal van de nationale en lokale geschiedenis tot leven. Er is altijd wel een museum in de buurt, waar je niet ver voor hoeft te reizen. Ook bij jou in de buurt! Door het hele land zijn er dagelijks tentoonstellingen en activiteiten die de rijkdom van de Nederlandse archeologie tot leven brengen.

Struin door het Online Archeologie Leeft! magazine en trek er op uit!

In het Archeologie Leeftmagazine hebben we ruim 120 locaties verzameld waar je archeologie het hele jaar door kan ontdekken, bezoeken en beleven. Door het hele land brengen grote en kleine organisaties het verhaal van de nationale en lokale geschiedenis tot leven. Struin er doorheen, laat je inspireren en trek er op uit!

Provinciaal overzicht

Het magazine is een initiatief van de Stichting Nationale Archeologiedagen en ingedeeld per provincie. De provincies die nog geen partner van de Nationale Archeologiedagen zijn (Friesland, Groningen, Drenthe en Overijssel) staan op de pagina overige provincies. We hopen dit snel aan te vullen als  deze provincies ook partner van de Nationale Archeologiedagen worden.

Landelijke projecten

Ook is er een pagina met landelijke projecten, projecten die landelijk actief zijn zoals de ArcheoHotspots; de AWN, waar je aan kan sluiten als vrijwilliger, en de PAN, waar je vondsten kan melden.

Let op: je kan naar beneden scrollen op de pagina’s

Aanvullingen of wijzigingen

Heb je aanvullingen of wijzigingen, laat het ons weten via info@archeologiedagen.nl
Alle input is welkom.

Facts

  • Het Archeologie Leeft! magazine geeft een overzicht van ruim 120 archeologische locaties, projecten en musea die het hele jaar door te bezoeken zijn.

 

:

Dank voor het Archeologie Leeft! Magazine. Het is heel inspirerend.

Maarten van Dijk

Archeologie Leeft! magazine: ga op pad! 2

Archeologie Leeft! magazine is initiatief van de Nationale Archeologiedagen. De Archeodagen vinden jaarlijks plaats in het derde weekend van juni. www.archeologiedagen.nl