Archeovlogs Shot of Culture

Archeovlogs Shot of Culture

Jip, Otis en Jelle zijn Cultuurvloggers voor Shot of Culture en hebben in aanloop naar de Nationale Archeologiedagen 2023 verschillende Archeovlogs gemaakt. Zie hoe zij Masamuda, Museum Vlaardingen, Castellum Hoge Woerd én hoe je de resten van een gigantisch Romeins tempelcomplex van dichtbij bekijken!

Cultuurvlog het depot van Raap in Zutphen

Een Archeovlog over de ontdekking van een giga Romeins Tempelcomplex in Gelderland. Vlogger Jip was in Gelderland en kreeg een exclusief inkijkje in het archeologisch depot van RAAP, waar de archeologische vondsten van het pas in 2021 ontdekte Romeinse tempelcomplex Herwen-Hemeling worden bewaard. Daarna ging Jip naar het vernieuwde Liemers Museum, waar tijdens de Nationale Archeologiedagen een tentoonstelling opent met de mooiste vondsten uit dit tempelcomplex!

Cultuurvlog Catellum Hoge Woerd in Utrecht

Dat onze Nederlandse bodem vol zit met archeologische schatten blijkt ook in Utrecht: vlogger Otis bezoekt Castellum Hoge Woerd: een nieuw fort gebouwd op de fundering van een oud Romeins fort #fortception. Tijdens de opgravingen zijn er allerlei 2.000 jaar oude voorwerpen gevonden; sieraden, glaswerk, schepen, wapens en gereedschappen die vrijwel intact zijn gebleven door onze kleibodem. Een ware tijdmachine dus!

Cultuurvlog Masumeda en museum Vlaardingen in Vlaardingen

Wist jij dat onze middeleeuwse voorouders lekker riant woonden? Vlogger Jelle is neergestreken in de Zuid-Hollandse plaats Vlaardingen en ontdekt bij erf Masamuda hoe het leven er daar van de prehistorie tot de middeleeuwen uitzag. Huizen gluren op Funda is er niets bij! En of dat niet indrukwekkend genoeg is: in Museum Vlaardingen werken 80 vrijwilligers aan het Tapijt van Vlaardingen: een tapijt van uiteindelijk 30 meter (!) waarop de geschiedenis van Vlaardingen wordt afgebeeld. Dat er bij Jelle een steekje los zit weten we allemaal, maar kan ‘ie er ook 1 zetten?

Bekijk hier de crash course archeologie, waarin shot of culture in drie minuten archeologie uitlegt.

Facts

  • Shot of Culture brengt jouw culturele boodschap over aan een jong publiek middels inspirerende content.
  • Een cultuurvlog van shot of culture is persoonlijk is een video-verslag vanuit meerdere perspectieven, dat is een cultuurvlog.
  • In een cultuurvlog duikt shot of Culture dieper in een cultureel onderwerp.

Shot of cuilutre:

Dat archeologie rete-interessant is laten onze vloggers je de komende tijd zien in een driedelige vlogserie.

Crash course archeologie in 3 minuten 2

Crash course archeologie

Shot of culture heeft ook crash course archeologie gemaakt, waarin archeologie in drie minuten archeologie wordt uitlegt.