De Nederlandse Archeologievereniging, de AWN

AWN, de Nederlandse Archeologievereniging

Archeologie ook jouw passie?

Ben jij nieuwsgierig naar het verhaal onder de grond, wil je weten wat er in jouw regio gevonden is, en waar en hoe opgravingen plaatsvinden? Of wil je zelf meehelpen en opgravingsmateriaal door je handen laten gaan en onderzoeken om zo de geschiedenis helpen te ontrafelen? De AWN “Nederlandse Archeologievereniging” is er voor iedereen.

Over de AWN

De AWN is de landelijke vereniging van vrijwilligers & professionals in de Archeologie. De leden van de AWN werken mee aan archeologische onderzoeken en maken zich sterk voor de bescherming van het archeologisch erfgoed van Nederland. Ze zijn de ambassadeurs voor de archeologie, bieden erfgoed educatie aan en promoten op andere wijzen publieke betrokkenheid bij het archeologisch erfgoed.

Ambassadeur van de Nederlandse archeologie

Met 24 afdelingen is de AWN de ambassadeur van de Nederlandse archeologie. De AWN, voorheen “de Vereniging voor vrijwilligers in de Archeologie”, kent tegenwoordig naast vele vrijwilligers, ook een groeiend aantal leden die professioneel actief zijn. Daarom is er gekozen is voor een bredere naam “de Nederlandse Archeologievereniging”. Een organisatie die er is voor iedereen die betrokken is bij de Nederlandse archeologie.

Archeologie is voor iedereen

‘Archeologie is voor iedereen’, dat is de doelstelling van de AWN. Iedereen die graag wil helpen om de (regionale) geschiedenis in kaart te brengen is welkom. Lekker aan de slag in het veld, op het depot of liever achter de boeken? Kom kennis maken met jouw plaatselijke archeologie! Of ben je zelf minder actief maar wil je wel op de hoogte blijven en de archeologie steunen? De AWN biedt het allemaal!

Wil je ook vrijwilliger in de archeologie worden, of ben je professioneel betrokken?

Sluit je aan bij de AWN en word ook Ambassadeur van de Nederlandse Archeologie. Met inmiddels 24 afdelingen door het hele land, is er altijd wel een werkgroep in de buurt waar je aan kan sluiten.

Klik hier voor meer informatie

Facts

  • AWN, dé Nederlandse Archeologievereniging, is een landelijke organisatie met 24 afdelingen.
  • De leden van de AWN werken mee aan archeologische onderzoeken.
  • En maken zich sterk voor de bescherming van het archeologisch erfgoed van Nederland.
  • Als lid van de AWN kan je als vrijwilliger of professional, op zeer uiteenlopende wijzen zelf actief met archeologie aan de slag.

Quotes:

Wat je zelf ontdekt, gaat veel dieper

Geef het verleden toekomst!

AWN, de Nederlandse Archeologievereniging

Tijdschrift Archeologie in Nederland

AWN leden ontvangen 4x per jaar het tijdschrift Archeologie in Nederland.