Beeldbank Limes

Beeldbank Limes

Dwars door het huidige Nederland, langs de Rijn, liep tweeduizend jaar geleden de noordelijke grens van het immense Romeinse Rijk: de Limes. Om deze te bewaken, bouwden de Romeinen langs de rivier wachttorens, wegen, waterwerken en legerkampen. In deze oude grensstreek zijn veel overblijfselen in de grond bewaard gebleven, waarmee de Limes het grootste archeologische monument van Nederland is. Dit monument kreeg in 2021 de status van UNESCO Werelderfgoed.

Beeldbank limes

Op Limes Werelderfgoed vind je informatie over de Neder-Germaanse Limes, vooral gericht op betrokkenen bij dit UNESCO Werelderfgoed. In het kader van het project Limes in Beeld zijn ruim 270 rechtenvrije afbeeldingen van de Romeinse Limes bij elkaar gebracht.

In de Beeldbank vindt je rechtenvrij beeldmateriaal over de Neder-Germaanse Limes.

Afbeeldingen van archeologische objecten die gevonden zijn op Zuid-Hollandse limeslocaties, maar ook historische opgravingsfoto’s en tekeningen, foto’s van Romeinse re-enactors en van hedendaagse kunstwerken die verwijzen naar het Limesverleden.

Rechtenvrij

Alle afbeeldingen zijn namens de Erfgoedlijn Limes gedoneerd aan Wikimedia Commons, de beeldbank van Wikipedia. Op deze manier wil de Erfgoedlijn Limes de community van vrijwilligers die Wikipedia bewerkt de middelen verstrekken om pagina’s over de Romeinse Limes te verrijken met afbeeldingen en informatie. De foto’s zijn met naamsvermelding vrij te gebruiken.

 

De Beeldbank Limes is in 2023 fors uitgebreid. Fotograaf Floris Scheplitz bezocht diverse locaties langs de Limes en maakte en sfeervolle reeks foto’s. Onder andere de nieuwe Fabrica in Park Matilo, Fectio en Meinerswijk zijn vereeuwigd.

De foto’s zijn vrij te gebruiken, met naamsvermelding.

Bekijk de Beeldbank hier.

Wil je meer weten over Limes Erfgoed, klik hier

 

Facts

  • Het beeldmateriaal in de Beeldbank is samengesteld in samenwerking met RomeinenNU, de Nederlandse Limes Samenwerking, Erfgoedhuis Zuid-Holland, Landschap Erfgoed Utrecht en Erfgoed Gelderland.
  • De foto’s zijn met naamsvermelding vrij te gebruiken.
  • De naamsvermelding en bron vind je onder de foto of in de naam van de foto.
Beeldbank Limes 1

Mis je nog iets, neem dan contact op met de coördinator Romeinse Limes Nederland @ mariella@romeinselimes.nl