Erfgoedvrijwilliger.nl

Erfgoedvrijwilliger.nl is dé plek voor vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties in de erfgoed sector. Ben je op zoek naar een vrijwilligersklus in de buurt? Wil je jouw kennis over een bepaald erfgoed onderwerp bijspijkeren? Of kan je wel wat hulp gebruiken bij het vinden van nieuwe vrijwilligers? Je vindt het allemaal op erfgoedvrijwilliger.nl.

Vacaturebank: vraag- en aanbod vrijwilligersvacatures

Het nieuwe platform biedt musea, archieven, molens, monumenten, kastelen en natuurlijk ook archeologische werkgroepen, musea en verenigingen, een plek om vacatures te plaatsen en in contact te komen met potentiële en enthousiaste vrijwilligers. Een slimme zoekfunctie zorgt ervoor dat de zoekende vrijwilliger hier makkelijk een plek kan vinden. Op het moment biedt ‘Ergoedvrijwilliger.nl’ erfgoedinstellingen in de provincies Gelderland, Noord-Brabant, Zuid-Holland, Friesland, Zeeland, Limburg, Utrecht en Groningen de kans om hun vacatures te plaatsen.

Voor de toekomst zijn de ambities dat dit een landelijke netwerk wordt. Alle input en samenwerkingen zijn welkom!

Een breed platform: coaching en advies

Naast de vraag- en aanbodsectie voor vrijwilligers biedt het platform ook een plek aan waar de verhalen en ervaringen van vrijwilligers worden gedeeld. Hier kan je ook diverse projecten terugvinden waarin de samenwerking met vrijwilligers centraal stond. Ook wordt er de optie geboden om coaching aan te vragen voor erfgoed projecten waarin vrijwilligers een belangrijke rol zullen hebben.

Ter inspiratie

Bekijk hier het inspirerende verhaal (vanaf 0:33) achter erfgoedvrijwilligers.nl van Myrthe van Niekerk van Erfgoed Zuid Holland.

Word vrijwilliger of zoek vrijwilligers

Wil je ook vrijwilliger worden? Neem zeker een kijkje op de website!

Ben je op zoek naar nieuwe vrijwilligers, plaats hier je vacature!

Facts

Erfgoedvrijwilliger.nl hoopt een brug te slaan tussen vrijwilligers en erfgoedspelers in het veld die er al zijn, maar ook met vrijwilligers die nog op zoek zijn naar een vrijwilligers functie binnen de erfgoedwereld. Doel:

  1. Het verbinden en professionaliseren van erfgoedvrijwilligers
  2. Het vergroten van participatie en verbondenheid op het gebied van erfgoed
  3. Het ondersteunen, verrijken, en versterken van het erfgoedveld

Samenwerken met vrijwilligers:

Geef vroeger een toekomst

Erfgoedvrijwilliger 3

Wist je dat

Het platform ook een pagina heeft waar je diverse hulpmiddelen kan vinden zoals toolkits, video's, factsheets, fondsenlijsten en informatie over verdragen en erfgoedwetten.