Factsheets Rondleiden en Storytelling

Factsheets Rondleiden en Storytelling

Er wordt wel eens gezegd dat rondleiden en storytelling een kunst is. Om deze kunst visueel te maken heeft het Erfgoedhuis Zuid-Holland twee factsheets ontwikkeld waarin stapsgewijs de concepten van rondleiden en storytelling worden behandeld.

Rondleiden en Storytelling: een kunst, een kunde!

Het Erfgoedhuis Zuid-Holland heeft twee handige tools ontwikkeld waarin de kunst van het rondleiden en storytelling centraal staan. Middels afbeeldingen behandelen de factsheets de belangrijke elementen die horen bij het rondleiden van groepen en het vertellen van verhalen. Zo behandelt de factsheet Rondleiden: een kunst, een kunde! de voordelen van rondleidingen, hoe je een rondleiding opbouwt, wat de diverse soorten rondleidingen zijn en hoe je je verhaal samenstelt. De factsheet Storytelling gaat in op de inhoud van een verhaal, de manier waarop een verhaal vertelt kan worden en de voordelen van metacommunicatie. De factsheets geven goede tips over hoe je met je publiek kan communiceren en hen bij je verhaal kan betrekken.

Download de factsheet rondleiden hier.

Download de factsheet storytelling hier.

Bekijk hieronder de factsheet Rondleiden:

factsheet_cursus_rondleiden

 

Bekijk hieronder de factsheet Storytelling:

factsheet_cursus_storytelling_3

Facts

  • De factsheets over rondleiden en storytelling zijn samengesteld door Erfgoedhuis Zuid-Holland in samenwerking met Francesca Estourgie van Sans Doute Présentations en Eugène Ligtvoet.  
  • De tips in de factsheets kunnen worden gebruikt voor zowel fysieke als online rondleidingen en vormen van storytelling.
  • Tip: doe je mee aan de Nationale Archeologiedagen? Misschien kunnen de factsheets je verder helpen!

De kunst van het rondleiden:

Ook als je ervaring in het rondleiden hebt, is het goed om af en toe weer eens kritisch naar jezelf te kijken en de puntjes op de i te zetten.

Factsheets Rondleiden en Storytelling 1

TEDx Talk

Wist je dat er ook een TEDx Talk is over storytelling? Kijk hem hier: https://www.youtube.com/watch?v=Nj-hdQMa3uA