Leer je erfgoed: publieksarcheologie

Leer je erfgoed: publieksarcheologie

Leer je Erfgoed is het e-learningplatform voor alle vrijwilligers die zich inzetten voor ons erfgoed. Het is een leuke en makkelijke manier om meer te leren over erfgoed. De korte lesmodules van circa 30 minuten bieden praktische handvatten of verdieping over tal van erfgoedonderwerpen, en zijn interessant zowel voor startende als voor ervaren medewerkers.

Module Publieksarcheologie

Wil je weten hoe je betrokken kunt raken bij archeologisch onderzoek, bijvoorbeeld in jouw eigen omgeving? Je leert het in de gratis module ‘Publieksarcheologie’ van leer je erfgoed. In deze online training publieksarcheologie leer je hoe breed het terrein van publieksarcheologie is. Je gaat het herkennen in je eigen omgeving en ontdekt welke functies het kan hebben in onze samenleving. Ook laten ze zien hoe je kan deelnemen of zelf initiatief kunt nemen. De cursus is rechtstreeks te volgen op de website van Leer je Erfgoed.

Leer je erfgoed: publieksarcheologie 4 Leer je erfgoed: publieksarcheologie 5

Facts

  • Het platform Leer je Erfgoed is in 2019 opgezet als gezamenlijk initiatief van de ErfgoedAcademie, de Nationale Monumentenorganisatie en Stichting Nederland Monumentenland.
  • Vanaf 2022 wordt het platform beheerd door de ErfgoedAcademie in samenwerking met OPEN, het netwerk van de twaalf Nederlandse Erfgoedhuizen en de provinciale museumconsulentschappen (LCM).
  • Iedere cursus is gemaakt door een ontwikkelteam van deskundigen uit het veld met expertise over het betreffende onderwerp.
  • De training publieksarcheologie is tot stand gekomen op initiatief van Erfgoed Gelderland, met inhoudelijke bijdragen van Erfgoedhuis Zuid-Holland, ArcheoHotspots en de Nationale Archeologiedagen.
Leer je erfgoed: publieksarcheologie 1

Veel interessante modules

Via het platform kan je diverse modules volgen, die een scala aan onderwerpen behandelen. Het platform kent naast de module publieksarcheologie, vele andere modules die interessant zijn voor het archeologische veld: o.a. communicatie, vrijwilligersbeleid, erfgoededucatie en werken met vrijwilligers.