Land vol Archeologie

Talkshow: Land vol Archeologie

Land vol Archeologie is de allereerste Nederlandse talkshow waarin archeologie van onze eigen bodem centraal staat. Het is opgericht in 2021 tijdens de lockdown om bezig te blijven met actuele archeologische thema's en ontwikkelingen.

Land vol Archeologie heeft haar eerste seizoen afgerond met maar liefst vijf afleveringen die ingaan op verschillende archeologische thema’s. De talkshow is opgenomen bij verschillende erfgoedinstellingen, waarvan de eerste aflevering werd gelanceerd tijdens de Nationale Archeologiedagen op vrijdag 18 juni 2021. Tijdens elke aflevering schuiven er diverse professionals, studenten en gepassioneerde amateurs aan om te praten over archeologische projecten en onderzoek. Het publiek kan vragen stellen en zo in contact staan met de presentatoren en de gasten.

Provinciale archeologie

De afleveringen zijn opgenomen in verschillende erfgoedinstellingen, allemaal in een andere provincie. De regionale archeologie van vijf provincies wordt hiermee goed belicht!

We hopen natuurlijk dat er een seizoen 2 komt, zodat we van alles kunnen leren over de archeologie van de andere provincies! Houdt daarom de website goed in de gaten.

 

Facts

  •  Land vol Archeologie wordt gepresenteerd door Marie-France van Oorsouw en Evert van Ginkel.
  • Land vol Archeologie is opgericht door de Stichting Archeologie en Publiek en de Stichting ArcheoHotspots.
  • Elke aflevering gaan archeoreporters op pad om op locatie nieuwe ontwikkelingen vast te leggen en diverse mensen te interviewen.
  • Via de tool ‘mentimeter’ leggen de gastheer en gastvrouw live contact met de kijkers die op dat moment vragen of opmerkingen hebben.

Een eigen land vol archeologie:

Bij archeologie zijn mensen vaak geneigd om te denken aan Egypte of Pompeï, maar ook ons eigen land is gezegend met een rijk bodemarchief.

Wist je dat

Je de afleveringen ook terug kan kijken? Dat kan op YouTube en op de website van Land vol Archeologie!