ArcheoNacht 2023

De ArcheoNacht

Op zaterdagavond 22 april 2023 openen de deuren van het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden voor de ArcheoNacht. Een bruisende avond waar de spannende en actuele kant van de archeologie wordt opgezocht en het museum tot in de late uurtjes haar deuren opent.

Archeonacht 14

Programma

De ArcheoNacht is een onvergetelijke archeologische ervaring met spannende speedrondleidingen, workshops en lezingen over vernieuwend onderzoek van jonge archeologen.

Stap in de futuristische wereld van 3d hologrammen en dwaal met een archeoloog door het grootste archeologische museum van Nederland. Ontdek wat we kunnen leren van ons afval, hoe je vervalsingen herkent en wat je daarmee moet doen? En waren Romeinse beelden wel zo wit als wij denken? Ga op speeddate met een archeoloog, zelf aan de slag in de mobiele ArcheoHotspot of bezoek in deze nachtelijke uurtjes de nieuwe tentoonstelling KEMET: Egypte in Hiphop, jazz, soul en funk.

De ArcheoNacht is een magische avond waarin het museum tot in de late uurtjes haar deuren opent voor jong en oud, kenner en leek. Bekijk hier het programma

Yuppen

De programmering ligt in handen van de ‘Young Underground Professionals’ (Yuppen), een denktank van jonge erfgoed professionals met een frisse blik op archeologie en publiek.

Welkom

Kom op 22 april 2023 naar het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden en beleef een onvergetelijke avond vol fascinerende archeologie. Koop hier je tickets

Praktische informatie

Datum: 22 april 2023
Tijd: 19.00 – 23.00 uur
Locatie: Rijksmuseum van Oudheden, Rapenburg 28, 2311 EW Leiden
Toegang: Early bird tickets €10 en reguliere tickets €12,50.

Bekijk hier het programma
Koop hier je tickets

Wil je op de hoogte blijven, abonneer je op de nieuwsbrief van de Nationale Archeologiedagen.

Facts

  • De derde editie van de ArcheoNacht vindt plaats op 22 april 2023 in het Rijksmuseum van Oudheden
  • De Archeonacht wordt geprogrammeerd door de Young Underground Professionals
  • De eerste editie vond plaats in 2018 in het Rijksmuseum van Oudheden, als onderdeel van het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed.
  • De ArcheoNacht is een initiatief van Stichting Nationale Archeologiedagen

Insprireren en leren!:

Wat een bijzondere, inspirerende avond. Ik wist niet dat archeologie zo veelzijdig is en zoveel vertelt over onze geschiedenis en het heden

Bezoeker Archeonacht 2019

De Archeonacht 6

Wist je dat de Archeonacht geprogrammeerd wordt door de Young Underground Professionals? Dit is een platform & denktank van young professionals met een frisse blik op archeologie en publiek. Ben jij tussen de 25-40, afgestudeerd en wil je meedenken over nieuwe manieren om archeologie naar het publiek te brengen (je hoeft geen archeoloog te zijn!)? Stuur dan een mailtje naar info@archeologiedagen.nl.