• Wat

    Webshop geïnspireerd op archeologische vondsten

  • Waar

    Bornem, Vlaanderen/ online

  • Wie

    Archeologiebedrijf All-Archeo

#archeosucces

Archaeology meets Design

Getriggerd door de zoektocht naar betekenisvolle objecten om hun eigen interieur op te waarderen, kregen Jordi en Natasja van het Vlaamse Archeologie All-Archeobedrijf het idee om vanuit hun achtergrond als archeoloog op zoek te gaan naar woonaccessoires, juwelen en meubels die geïnspireerd zijn door archeologische vondsten en die aan te bieden in een webshop.

Cross over

Duurzame producten

Natasja en Jordi kiezen bewust voor nieuw gemaakte, duurzame producten en niet voor echte archeologische objecten of antiek. “Als archeoloog volgen we namelijk de ethische code dat schattengraverij met de niet gedocumenteerde vernietiging van vindplaatsen en het losrukken van archeologische objecten uit hun waardevolle context – die nodig is voor het begrijpen van het menselijk gedrag in het verleden – echt niet kan. We werken voor onze producten samen met gespecialiseerde ambachtslui en kunstenaars om regelmatig nieuwe items te kunnen toevoegen aan onze collectie.

Communicatie

Een archeologische kijk op het heden

All-Archeo werd in 2009 opgericht door archeologen Jordi Bruggeman en Natasja Reyns. Ze doen archeologisch onderzoek in Vlaanderen, wat gaat van archeologie nota’s tot boringen, proefsleuven en opgravingen.”

De websthop is een nieuwe aanvulling op hun werkzaamheden en gespecialiseerd in hedendaagse woonartikelen en juwelen waarvan het ontwerp geïnspireerd is op archeologische artefacten.

Upgrade je archeo interieur

Neem een kijkje in de webshop voor een overzicht van producten en blader door de selectie aan items!

Succesfactoren

  • Communicatie

  • Cross-over

Quote:

Een object met een archeologisch geïnspireerde vormgeving of decoratie geeft je interieur diepgang en betekenis

Jordi en Natasja

Archaeology meets Design 1

Archeoweetje!

Jordi Bruggeman en Natasja Reyns ontmoetten elkaar op de universiteit, waar ze beide archeologie studeerden. Na hun studie besloten ze samen een archeologisch onderzoeksbureau te starten, All-Archeo. Dit was in 2009. In 2021 besloten ze om een nieuw hoofdstuk aan ons levensverhaal toe te voegen en deze bijzondere webshop op te starten.