• Wat

    Evenement: workshops, tentoonstelling & speurtocht

  • Waar

    Castricum

  • Wie

    Huis van Hilde, David Vanhee & Familia Brickia

ARCHEOLOGIE IN LEGO®-STENEN
#archeosucces

Archeologie in LEGO®-stenen

Ontdek de fascinerende wereld van archeologie op een speelse en boeiende manier met het evenement 'Archeologie in LEGO®-stenen', een samenwerking tussen het Huis van Hilde, LEGO®-meester David Vanhee en Familia Brickia. Of je nu jong of oud bent, als je een liefde voor zowel LEGO® als archeologie hebt, dan is dit een unieke ervaring die je niet wilt missen. Tijdens 'Archeologie in LEGO®-stenen' ontdek je op een interactieve en educatieve manier de wereld van archeologie. Het biedt een geweldige kans om kinderen spelenderwijs, en op een creatieve en leuke manier te betrekken bij de boeiende wereld van de archeologie.

Publiek

Workshops, speurtocht & mini tentoonstelling

 

In de inspirerende ‘Mini-museum in LEGO®-stenen’ workshop krijg je de kans om je eigen mini-museum te creëren, helemaal gebouwd met LEGO®-stenen! Samen met anderen kun je replica’s maken van fascinerende archeologische vondsten die normaal te bewonderen zijn in de tentoonstelling van het Huis van Hilde. Denk aan het namaken van een middeleeuws zwaard, de beroemde Bronsschat, of misschien zelfs een indrukwekkende Romeinse helm, allemaal van LEGO®.

 

Neem plaats in de LEGO®-werkplaats en bouw aan prachtige Romeinse LEGO®-sets, zoals een imposante Romeinse wachttoren, een elegante Romeinse villa, of misschien zelfs LEGO®-versies van historische figuren zoals Cleopatra en Caesar. Je kunt ook bijdragen aan het creatieve proces van het bouwen van een indrukwekkend mozaïek.

Daag jezelf uit met de ‘Zoek ‘Zoek de LEGO®-mensfiguren’ speurtocht. Ga op zoek naar miniatuurversies van bekende mensfiguren, zoals Cees de Steentijdman, de Romeinse soldaat, de Alkmaarse Brecht en uiteraard Hilde, die stiekem verborgen zijn tussen de vitrines vol met buitengewone ontdekkingen in de vaste tentoonstelling.

Of bezoek de  Mini-tentoonstelling ‘De geschiedenis in LEGO®-stenen’ waarin diverse historische perioden, gebeurissen, architectonische hoogtepunten en historische objecten, variërend van de prehistorie tot de Romeinse tijd, prachtig worden gerepresenteerd met LEGO®-stenen. Laat je inspireren door deze creatieve en educatieve reis door de geschiedenis.

Cross over

Archeologie leuk maken voor kinderen doe je met LEGO!

David Vanhee is LEGO®-master én archeoloog! Misschien ken je hem nog wel van televisie, hij deed mee aan seizoen 1 van LEGO®-masters. Via een opgraving van LEGO® en echte archeologische vondsten kan je samen met David én een reeks LEGO®-minifiguren op ontdekkingsreis door de geschiedenis. Archeoloog David Vanhee maakt hiermee archeologie boeiend voor de jongsten onder ons met LEGO-blokjes.

Voor meer informatie bezoek de website van het Huis van Hilde.

Succesfactoren

  • Cross-over

  • Publiek

Lego Master David Vanhee:

Eén Lego-beeld zegt meer dan duizend woorden

ARCHEOLOGIE IN LEGO®-STENEN 1

Archeoweetje!

Als archeoloog en halvefinalist van het tv programma Lego Masters brengt David Vanhee zijn werk en hobby o.a. samen in een LEGO® les over tijd en archeologie. Aan de hand van een opgraving en tijdslijn in LEGO® neemt hij op basis van archeologische vondsten, leerlingen mee van de ijstijd tot in de loopgraven uit de wereldoorlogen.