• Wat

    Romeinse Limes Doeboek

  • Waar

    Landelijk

  • Wie

    RomeinenNU

Limes Doe boek
#archeosucces

Limes Doe boek

Speciaal voor de jeugdige bezoekers aan de Nationale Archeologiedagen verscheen het Limes Doeboek, gericht op kinderen van 8-12 jaar. Een kleurrijk boek dat spelenderwijs een kijkje geeft in het leven van de Romeinen.

Publiek

Sinds juli 2021 staat de Limes op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Dat is heel bijzonder, maar wat betekent dat eigenlijk? En wat is de Limes precies? Waarom waren de Romeinen hier? Wat deden ze allemaal? Hoe zagen ze eruit?

Communicatie

Limes Doe boek

Het Limes Doe boek staat vol met opdrachten, puzzels, vondsten en verhalen, tips en de nieuwste weetjes over de Limes en over de Romeinse tijd in Nederland. Zodat de jeugd op speelse wijze kennis kan maken met dit werelderfgoed, de grens van het Romeinse Rijk in Nederland. De uitgave is tot stand gekomen in opdracht van Romeinse Limes Nederland.

Het Romeinen Doeboek is te bestellen door een mailtje te sturen naar bestelling@romeinen.nu. De kosten zijn € 3,50 per stuk + verzendkosten.

Succesfactoren

  • Communicatie

  • Publiek

:

Een kleurrijk boek dat spelenderwijs een kijkje geeft in het leven van de Romeinen.

Limes Doe boek 1

Archeoweetje!

Het Limes Doeboek is gemaakt door RomeinenNU. De uitgave is tot stand gekomen in opdracht van Romeinse Limes Nederland. Romeinse Limes Nederland is een samenwerkingsverband van verschillende erfgoedhuizen in Gelderland, Utrecht en Zuid-Holland. Zij werken samen aan het publieksbereik van het grootste archeologische monument van Nederland: de Neder-Germaanse Limes.