• Wat

    Archeoroute speerpunten Limburg

  • Waar

    Limburg, 60 locaties

  • Wie

    Provincie Limburg, gemeentes en Limburg marketing

Archeoroute Limburg Speerpunten 1
#archeosucces

Archeoroute Limburg Speerpunten

De ArcheoRoute Limburg voert in de hele provincie langs archeologische vindplaatsen. Deze zijn gemarkeerd in het landschap door een stalen speer. Via een app op je telefoon kun je luisteren naar de verhalen achter alle verschillende vindplaatsen.

Publiek

De Archeo Route heeft tot doel om archeologische vindplaatsen in Limburg beter zichtbaar te maken en de verhalen te vertellen die schuil gaan achter deze vindplaatsen. Deze vindplaatsen worden letterlijk zichtbaar gemaakt in het huidige straatbeeld door middel van een 2,2 meter grote speer van cortenstaal. Via een speciaal ontwikkelde app is het mogelijk naar de verhalen achter de vindplaatsen te luisteren.

Door de gehele provincie wordt hierdoor een lint aan archeologische vindplaatsen zichtbaar. Doel van het project is om archeologie een hip imago te geven en voor een groter publiek toegankelijk te maken. Er zijn inmiddels meer dan 60 (!) speerpunten door de hele provincie te vinden!

Archeoroute Limburg Speerpunten    Archeoroute Limburg Speerpunten 3    Archeoroute Limburg Speerpunten 4

Locatie

Wanneer je de app opent op je telefoon verschijnt er een archeoloog op je scherm. Deze neemt je mee door het verleden van Limburg en vertelt je over de archeologische vondsten die zijn gedaan op de vindplaats die je bezoekt. Zo vertelt elk speerpunt een deel van de rijke geschiedenis van Limburg. In het menu van de app kun je bovendien bijhouden welke vindplaatsen je inmiddels hebt bezocht. Dus trek je wandelschoenen aan, stap op de fiets, zorg voor een opgeladen telefoon en ga de geschiedenis en archeologie van Limburg ontdekken!

Bekijk alle verschillende routes hier. Download hier de app.

Succesfactoren

  • Communicatie

  • Publiek

Wethouder Jos Bessems:

De route maakt belangrijke speerpunten uit het verleden weer zichtbaar. De speer die dit markeert kunnen we zien als een kompas dat richting geeft aan zowel het verleden als de toekomst.

De Limburger

Archeoroute Limburg Speerpunten 2

Archeoweetje!

Wie heeft ooit gezegd dat archeologie stoffig en saai is? Met de nieuwste augmented reality is het spel ArcheoGo ontwikkelt. Iets wat lijkt op PokemonGo, maar dan met een archeologisch tintje! Verzamel alle artefacten op de verschillende vindplaatsen en luister naar het verhaal achter de vindplaats. Zo verbreed je tijdens het spelen ook nog eens je kennis!