• Wat

    Online beleving zes Romeinse forten en steden

  • Waar

    Zuid-Holland

  • Wie

    Xinas en The Missing Link

Ga op tijdreis met de TimeTravel-app
#archeosucces

Ga digitaal op tijdreis met TimeTravel

De Romeinse grens - ook wel limes - liep dwars door Zuid-Holland. Aan deze grens werd een reeks van forten (castella) en ‘steden’ gebouwd. Je had bijvoorbeeld de Brittenburg in Katwijk (Lugdunum Batavorum), Nigrum Pullum in Zwammerdam en Matilo in Leiden. Verken en beleef nu zes locaties digitaal via TimeTravel op de website van Geschiedenis van Zuid-Holland. Time travel brengt de geschiedenis digitaal tot leven.

Publiek

Ontdek hoe de locaties er vroeger uitzagen, leer over de geschiedenis en bekijk hoe deze er nu uitzien

Niet alle Romeinse overblijfselen zijn goed bewaard gebleven. Daarom kun je nu de Romeinse castella online ontdekken via een TimeTravel app. Het verleden wordt zichtbaar en toegankelijk door TimeTravel.

Deze online applicatie kun je online gebruiken vanaf je mobiel, laptop, computer en tablet. Indien je gebruik maakt van je mobiel of tablet kantel dan je scherm voor een optimale beleving.

Locatie

Bekijk zes Romeinse forten en steden in TimeTravel

Zie hieronder de zes locaties in Zuid-Holland. (klik op de foto om direct naar de locatie te gaan).

Ga op tijdreis met de TimeTravel-app 3 Ga op tijdreis met de TimeTravel-app 4 Ga op tijdreis met de TimeTravel-app 5 Ga op tijdreis met de TimeTravel-app 6 Ga op tijdreis met de TimeTravel-app 7 Ga op tijdreis met de TimeTravel-app 8

Je kan hier niet alleen plekken uit de Romeinse tijd bekijken, maar ook zien hoe het er nu uit ziet. Ga het ontdekken!

Voor meer informatie zie de website de geschiedenis van Zuid-Holland.

Succesfactoren

  • Locatie

  • Publiek

Met dank aan:

TimeTravel is een product van Xinas en The Missing Link en is mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage van de provincie Zuid-Holland en de gemeenten Katwijk, Alphen aan de Rijn, Bodegraven, Leiden en Den Haag in het kader van het programma Erfgoedlijn Limes.

Ga op tijdreis met de TimeTravel-app 9

Archeoweetje!

De Time Travel apps laten je digitaal kennismaken met het Romeinse verleden aan de hand van digitale reconstructies. De “Limes” vertegenwoordigt de grenslijn van het Romeinse Rijk in de hoogste mate in de 2e eeuw na Christus. Het strekte zich uit over 5.000 km van de Atlantische kust van Noord-Groot-Brittannië, via Europa naar de Zwarte Zee en vandaar naar de Rode Zee en over Noord-Afrika naar de Atlantische kust. De overblijfselen van de Limes bestaan vandaag de dag uit overblijfselen van gebouwde muren, sloten, forten, forten, uitkijktorens en burgerlijke nederzettingen.