• Wat

    Virtual Reality beleving geschiedenis van de Oostvaardersplassen

  • Waar

    Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders, Almere

  • Wie

    Gemeente Almere, Staatsbosbeheer en Stad & Natuur Almere

#archeosucces

Beleef de geschiedenis van de Oostvaardersplassen in VR

Een kijkje nemen in de steentijd of een stukje meevaren op een VOC-schip. In het natuurbelevingscentrum Oostvaarders in Almere zijn nu vier Virtual Reality films te bekijken waarin verschillende archeologische vondsten uit de omgeving van de Oostvaardersplassen te zien zijn.

Publiek

Almere is al een stuk ouder dan mensen vaak denken. Er worden veel interessante archeologische vondsten gedaan, zo ook bij Oostvaardersplassen Almere. Hierover zijn 4 VR films in 3D gemaakt! Tijdens de Nationale Archeologiedagen 2022 zijn vier de Virtual Reality presentaties over de Oostvaardersplassen in Almere gelanceerd.

In vier korte, spannende virtual reality films worden bezoekers mee terug genomen naar de vier perioden in de Nederlandse geschiedenis: de Steentijd, de Bataafse opstand, het VOC-tijdperk en de Tweede Wereldoorlog. Uit deze vier perioden zijn restanten gevonden in de Oostvaardersplassen die de geschiedenis van het gebied onthullen. De films zijn beschikbaar in het Nederlands en Engels en bedoeld om vooral een jongere doelgroep aan te spreken. 

Communicatie

De VR films kunnen in het Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders gratis en zelfstandig bekeken worden met VR brillen. De films zijn ook toegankelijk voor mensen met een fysieke beperking. 

De VR brillen kunnen ook op externe locaties, zoals bij scholen of evenementen ingezet worden.

Voor meer informatie: www.ovpalmere.nl

Succesfactoren

  • Communicatie

  • Publiek

Bezoeker Archeologiedagen 2022:

Ik dacht dat Flevoland toen nog helemaal niet bestond!

Beleef de geschiedenis van de Oostvaardersplassen in VR 2

Archeoweetje!

De geschiedenis van Flevoland wordt niet alleen tot leven gebracht, mensen kunnen het nu zelf beleven en ervaren! De Gemeente Almere, Staatsbosbeheer en Stad & Natuur Almere werken samen aan de doelstelling om de Oostvaardersplassen beleefbaarder, toegankelijker en aantrekkelijker te maken voor iedereen.