• Wat

  Modeshow

 • Waar

  Winkelcentrum De Aarhof, Alphen aan de Rijn

 • Wie

  Atelier Verfstreken, Ipse de Bruggen & het Groene Hart Lyceum

Modeshow Limes a gogo
#archeosucces

Modeshow Limes a gogo

In winkelcentrum De Aarhof in Alphen aan de Rijn vond de spetterende modeshow "Limes a gogo" van Atelier Verfstreken plaats. De kunstenaars van Atelier Verfstreken van zorginstelling Ipse de Bruggen en leerlingen van het Groene Hart Lyceum liepen samen over de rode loper in Romeinse kostuums die door hen zelf zijn ontworpen en gemaakt. Alle kostuums zijn van duurzame materialen gemaakt.

Locatie

De expositie Limes a gogo en de speurtocht blijven ook na de modeshow, gedurende het Limesjaar 2022, te zien in de etalages van winkelcentrum Aarhof en in de Van Manderloosstraat en de Van Boetzelaerstraat.

Voor kinderen werd er tijdens deze middag een archeologische workshop gegeven en was er een Romeinse speurtocht met een leuke prijsvraag in de etalages. Een Archeon-tolk liep rond en vertelde over de Romeinse geschiedenis. Er was levende muziek, verkoop van allerlei spulletjes en een fotoshoot, waarbij je een selfie kon maken met een Romein.

Cross over

Het evenement vond plaats tijdens De Archeologiedagen 2022. Tijdens een feestelijke middag in winkelcentrum De Aarhof. Atelier Verfstreken van Ipse de Bruggen en de winkeliers van het centrumgebied zetten zich samen met de scholieren van het Groene Hart Lyceum in om er voor iedereen een gezellige middag van te maken. De kunstenaars en scholieren hadden uiteraard ook een ‘moment of fame’ op de catwalk.

 

Succesfactoren

 • Cross-over

 • Locatie

 • Maatschappelijk

:

Een winkelcentrum is een fantastische plek om nieuw publiek te bereiken!

Modeshow Limes a gogo 1

Archeoweetje!

De grens van het Romeinse Rijk, de Limes, die dwars door Alphen aan den Rijn liep, is op de Werelderfgoedlijst van Unesco gezet. Een belangrijke gebeurtenis, die gevierd wordt met het Limesjaar in 2022: een jaar vol activiteiten waarin het Romeinse verleden van Alphen aan den Rijn zichtbaar wordt gemaakt.