• Wat

    Kunstuitleen, museum in de wijk

  • Waar

    Oss, provincie Noord Brabant

  • Wie

    Jan Cunen museum

Jan Cunen blijft slapen
#archeosucces

Jan Cunen blijft slapen

'Jan Cunen blijft slapen' is een uniek en verbindend stadsproject in Oss, gericht op een hernieuwde (wederzijdse) kennismaking met de Ossenaren en de omliggende dorpen. Dit initiatief nodigt bewoners uit om een kunstwerk uit de stadscollectie in huis te ontvangen en dit samen met buurtbewoners of wijkbewoners op te pakken. Een buitengewone gelegenheid voor alle Ossenaren in specifieke straten of wijken.

Publiek

Voor iedereen die niet zo vaak  in een museum komt, maar wel eens een museumstuk in huis zou willen hebben? Een klassiek schilderij misschien of een ruwe houtskool schets? Museum Jan Cunen bracht de collectie naar de Schadewijk en verraste de bewoners uit de Schadewijk met een greep uit de kunstcollectie. Echte kunstwerken, die je normaal gesproken alleen bewondert in het museum, verlieten hun vaste stek en gingen een weekend logeren in de buurt om iedereen hier kennis mee te laten maken.

Het project verbindt kunst met de gemeenschap. Kunstwerken verlaten tijdelijk het museum om zich te mengen in het dagelijks leven van buurtbewoners.

Locatie

Kunstwerken Jan Cunen gaan logeren in de Schadewijk

Voor tien bewoners uit de Schadewijk werd de kans om een echt kunstwerk in huis te hebben werkelijkheid. Museum Jan Cunen lanceerde in deze wijk de tweede editie van Jan Cunen blijft slapen: een samenwerking tussen het museum en lokale partners, met een hoofdrol voor de Osse stadscollectie. Echte kunstwerken, die je normaal gesproken alleen bewondert in het museum, verlieten hun vaste stek en gingen een weekend logeren in de buurt.

Voor meer informatie bekijk de website van het Jan Cunen museum.

 

Succesfactoren

  • Locatie

  • Publiek

Museum Jan Cunen:

Een uniek en verbindend kunstproject van en voor alle Ossenaren

Jan Cunen blijft slapen 1

Archeoweetje!

Museum Jan Cunen is nu op zoek naar een nieuw logeeradres voor het weekend van vrijdag 5 t/m zondag 7 april 2024! Meld je nu aan voor deze unieke kans om een kunstwerk in je eigen huis te verwelkomen. Voor meer informatie neem contact op met Lisette Aarnink: lisetteaarnink@museumjancunen.nl.