• Wat

    wandelroute

  • Waar

    Dalfsen (Overijssel)

  • Wie

    Gemeente Dalfsen

© Gemeente Dalfsen
#archeosucces

Tijdreizen met dichters

In juni 2015 zijn er in Dalfsen bijzondere vondsten gedaan die door heel Nederland de aandacht van publiek en pers hebben getrokken. Sinds die tijd zijn er verschillende originele manieren bedacht om het verhaal van Dalfsen te vertellen. Een musical en kunstproject zijn een greep uit deze communicatie ‘schatkist’ van Dalfsen. Sinds september 2016 is er ook een speciale gedichtenroute die wandelaars langs de mooiste plekken van Dalfsen voert.

Cross over

Dat kunst en archeologie een goede combinatie zijn, blijkt uit het succes van deze bijzondere route. Het mysterie van de archeologie en de romantiek van de dichtkunst gaan goed samen en spreken tot de verbeeldingen van een groot publiek.
Voor de gedichtenroute van Dalfsen zijn drie lokale dichter (Dea Jansen, Koos Geerds en Lenze Bouwers) gevraagd om zich te laten inspireren door de opgravingen en andere locaties in het landschap. Deze plekken vormen de leidraad voor een acht kilometer lange wandelroute door het gebied.
Bezoekers kunnen naast een papieren routeboekje, ook een app downloaden waarmee ze op locatie kunnen luisteren naar de door de dichters zelf ingesproken gedichten.

Foto’s: Gemeente Dalfsen.

Succesfactoren

  • Cross-over

© Schat van Dalfsen

Archeoweetje!

In Dalfsen zijn vondsten gedaan uit verschillende tijden, variërend van de Hunebedbouwers tot de vroege middeleeuwen. Vooral bijzonder zijn de Merovingische elitegraven (6e eeuw n.C.) van rijke mensen die behoorden tot de hoogste elite van Noord Europa.

Foto: schatvandalfsen.nl