• Naam

    Jesper de Raad, Marlyn Everink, Rob van Haarlem

  • Functie

    Finalisten jong archeologietalent 2020

Jesper de Raad, Marlyn Everink & Rob van Haarlem, finalisten Archeologietalentprijs 2020

Met frisse blik, een vernieuwende visie en enorme passie, brengt de nieuwe generatie jonge archeologen de archeologie tot leven. Dankzij de Archeologie talentprijs, die in 2020 voor het eerst is uitgereikt, staan jonge professionals even in de schijnwerpers. De finalisten van de Archeologietalentprijs 2020, Jesper de Raad, Marlyn Everink en Rob van Haarlem, leveren als 'young professionals' ieder op eigen wijze een belangrijke bijdrage aan de publieksarcheologie in Nederland. Met grote bevlogenheid laten de drie finalisten in onderstaande video-interviews zien wat hen drijft en beweegt.

En de winnaar is…..

Jesper de Raad is de eerste winnaar van de Archeologie-talentprijs. Hij onderscheidt zich door zijn vele praktische bijdragen aan publieksarcheologie en community archaeology en zijn initiatieven om jonge erfgoedprofessionals duurzaam te vernetwerken.

Jesper de Raad

Jesper is naast archeoloog bij Laagland Archeologie, een innovatieve speler in het veld als het gaat om publieks- en community archeologie in NederlandVanaf de start is hij een inspirerend en actief lid van ‘Young Underground Professionals’ (Yuppen), die o.a. de ArcheoNacht programmeren en in de startblokken staan om een internationaal netwerk van jonge professionals in de archeologie op te zetten.

Marlyn Everink

Marlyn is landelijk coördinator van de ArcheoHotspots, de plek waar iedereen echt actief bij archeologie wordt betrokken, en is een onderscheidende speler in het veld op het gebied van archeologie & educatie.

Rob van Haarlem

Rob is één van de directeuren van Tijdlab, een jonge onderneming in de archeologie die in korte tijd naam hebben gemaakt op het gebied van digitale archeologie-beleving. Tijdlab heeft o.a. het #Archeosucces Hologram Vitrine ontwikkeld. Rob is ook voorzitter van de Stichting Archeologie en Publiek, die de tweejaarlijkse “Grote Archeologieprijs” organiseren.

Archeologietalentprijs jonge professionals

Wil je meer weten over de Archeologietalentprijs kijk hier.

Facts

  • De Archeologietalentprijs zet jonge professionals (tot 31 jaar) in de schijnwerpers en biedt hen de kans hun talenten verder te ontwikkelen.

Quotes:

Jesper: Het echte leuke is als je de passie voor archeologie bij het publiek kan brengen en mensen mee kan nemen in je passie."

Marlyn: "Ik focus me heel erg op kinderen, omdat ik dat de belangrijkste doelgroep vind. Want daar plant je het zaadje."

Rob: "Als ik één ding echt heel belangrijk vind is dat we het besef houden dat Archeologie van iedereen is.

Archeologietalentprijs 2

Vanaf 2020 wordt 'De Archeologietalentprijs' jaarlijks georganiseerd.